Wie ik ben/wat ik doe.

540514_4013750708923_1159629427_n
Mijn naam is Evy Princen, 29 jaar. Sinds mensenheugenis hangt mijn haar reeds vol koekjesdeeg en trok ik mijn oma – alsook mijn eeuwige inspiratiebron – aan de mouw om een regenachtige druildag al bakkend te besteden. Al was er toen van culinaire hoogstandjes van mijnentwege nog niet echt sprake, vermits ik mij eerder in een hoekje verschanste om het rauwe beslag naar binnen te werken. Tot grote ergenis van m’n oma, die mij waarschuwde dat je daar alleen maar buikpijn van krijgt. Na, op latere leeftijd, de proef op de som te nemen, bleek dit de waarheid te zijn.
Na mijn uiteenlopende studies in theater, journalistiek en leerkracht lager onderwijs te hebben afgerond, belandde ik toch weer in mijn aloude passie: het koken. Ik deed een bijkomende opleiding in de kokschool, werkte in allerlei restaurants en kreeg toen de “onderscheidingsmicrobe” te pakken: een eigen zaakje beginnen. Ik begon koffiehuizen in het Antwerpse te contacteren en ging met proevertjes langs om mezelf en mijn artisanale producten voor te stellen. Ondertussen heb ik al een aardig klantenbestand en lever ik momenteel drie dagen per week patisserie aan de deur.
Mijn missie? Zoveel mogelijk klanten op een zo goed mogelijke manier te voorzien van allerlei lekkers!

Wat doet Bambi’s Mom & the Cooking Factory precies?

Bambi’s Mom:

- levert driemaal per week allerlei lekkers aan koffiehuizen in Vlaanderen met de auto

- levert tweemaal per week stukjes taart aan iedereen binnen de Antwerpse Singel met de BAKfiets

- levert alle dagen zowel zoete als zoute lekkernijen aan klanten voor verjaardagsfeesten, communiefeesten, geboortes, babyborrels, huwelijken, events, bedrijfsfeesten,..

De naam.

486031_434767536606917_265561758_n

De eerste vraag die ik meermaals krijg bij het afgeven van mijn visitekaartjes is: ‘Bambi’s Mom & the Cooking Factory? Hoe komt je daarbij?’ En hoewel ik maar al te graag een cultureel onderbouwde en intellectuele uitleg zou willen verschaffen, is de waarheid iets minder glamoureus.

579606_10151709894690548_909109738_n

Dit is mijn hond, Odette. In mijn ogen lijkt ze ontzettend op een hert. Geen eland of een gigantisch hoefdier, maar eerder op de miniatuurversie van een ree. Eigen kind, schoon kind. Maar ik dwaal af. Hert = Bambi. En vermits ik de aangenomen moederfiguur van die viervoeter moet voorstellen, maakt mij dat dan Bambi’s Mom. The Cooking Factory is dan zowel ongeveer self-explanatory.

 

Vergezel ons op Facebook!